Петък, 09 Декември 2022 12:34

  Дейности на групите по интереси

          Училището е място, където всяко дете може да открие своя талант и да навлезе в света на науката. Затова всяка година в ОУ „Васил Левски“ с. Борима  се предлагат разнообразни дейности в групи по интереси. Тяхната цел е да отговорят на потребностите на учениците и да помогнат израстването им. Дава се възможност на всяко дете да изяви своите способности в областта на науката, изкуството, спорта, гражданското и здравното образование, да развие своето творческо и креативно мислене. Всичко това е под формата на игри и забавления. През годините знания за здравословния начин на живот получиха групите „Умници - гладници“, „Спортуваме за здраве“, „Спортни игри с топка“ и „Приятели на спорта“. Любов към родината и родния край обединиха участниците в „Краезнание“ и „Опознай България“. Специално внимание беше отделено на интересуващите се от наука. Те имаха възможност да навлязат в природните науки с много лабораторни, изследователски и проектни дейности. Затова групите по интереси „Млади изследователи в природните науки“ и „Пътешественици в космоса“ бяха предпочитани. Разнообразни и забавни бяха предаванията на радио „Звезда“, както и заниманията на група „Аз и другите“. Участниците във всички групи научиха много интересни неща, част от които споделиха с другите ученици от училище чрез различни представителни изяви.

          От началото на тази учебна 2022 – 2023 година в нашето училище се сформираха 2 групи по интереси - „Творческа работилница“ и „Малки изследователи“.

          В групата „Малки изследователи“ участват 8 ученици от 4 клас. Целта на техния ръководител Зорница Стоянова е използвайки петте сетива, учениците да открият, че експерименталните задачи имат съвсем прости, но изключително интересни научни обяснения. Чрез използваните  STEM технологии се  съчетават знания и методики, чрез които по естествен и лесен начин се достига до учениците. Запазва се любопитството и интереса на децата към иначе сложната материя за усвояване, развиват се техните умения и креативно мислене. Под лупата на микроскопа разкриват невероятни и неочаквани чудеса.

         Всяка седмица по 2 часа участниците в групата по интереси „Творческа работилница“ се отдават на интересни и забавни проекти. Те имат възможност да се потопят в един свят на красота, да я откриват и претворяват. Всяко дете може да открие и изяви своя талант в областта на приложните изкуства. Групата се състои от 6 ученици от 3 клас, а ръководител е Стефка Колева. Срещата с изкуството обогатява, развива, но най-вече вдъхновява. А вдъхновението е онова нещо, което оцветява живота ни и ни прави щастливи. Дали ще се вдъхновим от постиженията в науката или в изкуството, важното е, че е направена първата крачка по пътя на децата. Училището само отваря вратите и насочва! 

          Успех на „Малки изследователи“ и  „Творческа работилница“ в ролята им на вдъхновители! Очакват ги много открития и забавления!

  Стефка Колева – ръководител на група за занимания по интереси

  Прочетена 457 пъти

  Проекти

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.