Вторник, 24 Октомври 2023 09:17

  Проектни дейности - екскурзия до гр. Раковски и гр. Пловдив

  Проектните дейности за учениците от началния етап за учебната 2023-2024 година започнаха с екскурзия.

  След „покоряването“ на Троянския проход, посетихме „Приказната гора“ в гр. Раковски. Това място е истинско вълшебство - парк с обособени кътове, пресъздаващи сцени от български народни приказки.

  Всеки кът има табела със самата приказка, фигури в реални размери на персонажи и атрибути от разказите. Още преди да прочетат заглавията на приказките, децата разпознаваха героите.

  След това се отправихме към гр. Пловдив, където посетихме детската железница „Знаме на мира“. Този райски кът се намира в подножието на „Младежкия хълм“.

  През 2007 г. железницата е изцяло реконструирана, с което придобива настоящия си облик. Влакчето е съставено от локомотив и три вагона, а продължителността на разходката е около 25 минути. Пътуването през живописния хълмист терен минава през мост, прелез с бариери и тунел, дълъг 50 м. След излизането от тунела започва любимата част на малчуганите - естакада, дълга 125 м. под формата на цифрата 6. Не след дълго влакчето спира на гара „Панорама“, където пътниците имат възможността да слязат, за да се полюбуват на спиращата дъха гледка от тепето.

  Пътуването беше забавно, весело и незабравимо под звуците на любими детски песни.

  Разходихме се в централната част на гр. Пловдив. Учениците бяха очаровани, вдъхновени и развълнувани.

  Атракцията и вълнението бяха големи, както за нас, така и за децата.

  Веселина Йонкова - класен ръководител на 1/2 клас

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.