Сряда, 08 Юни 2022 09:20

  Училище в природата

  В периода 01.06. - 03.06.2022 г. учениците от  І, ІІ, ІІІ и ІV клас посетиха с. Рибарица, хотел „Зорница“, където се проведе дългоочакваното „Училище в природата“.

  „Денят на детето“ бе отбелязан тържествено пред читалището на селото. Наслаждавахме се на малките участници от детската градина, които пяха песни, танцуваха и правиха модно дефиле с ръчно направени костюми.

  По-късно се прибрахме в хотела и се потопихме в интересни игри, организирани от ръководителите. Изненадахме малчуганите с балони, в които имаше надписани листчета с различни подаръчета за всяко дете. За да разберат какъв е той, те ги пукаха и много се радваха.  Вечерта продължи с много любими танци и песни.

  Следващият ден беше много интересен. Направихме дълъг поход, за да посетим местността „Костина“- мястото, където е застрелян и обезглавен Георги Бенковски. Всяко дете слезе до „Кървавото кладенче“ и си направихме обща снимка до паметника.

  Децата играха, тичаха и се забавляваха. Прибрахме се изтощени, но удовлетворени и доволни от посещението на тази забележителност.

  Преди вечеря проведохме състезателни игри – народна топка, футбол и най- интересната и забавна игра беше „скачането с чували“. В тази игра имаше усмивки, смях, сръчност, бързина и голямо желание за още надпреварвания. За награда „заваля дъжд от бонбони“ и всяко дете се състезаваше колко бонбончета ще си вземе.

  Вечерта приключи с изявата на нашите талантливи ученици. Всеки участник показа своя талант пред останалите и беше аплодиран за забавното си представяне.

  „Училището в природата“ завърши с малко тъга, че всичко приключва, но си обещахме, че догодина ще отидем отново с нови сили за игри и забавления.

  Хотелът беше уютен и приветлив, предназначен за деца - с игрище, батут и голям двор за отдих. Храната беше вкусна и всички бяха много дружелюбни към нас.

   

  Веселина Йонкова – класен ръководител на ІІІ клас

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.