Четвъртък, 26 Май 2022 14:06

  Занимания по интереси - екскурзия до Габрово

  Денят 18 май 2022 г. беше изпълнен с много емоции и забавления за участниците в групите за занимания по интереси „Аз и другите“ и „Пътешественици в космоса“. Като награда за добрата им работа през годината, 15 деца посетиха гр. Габрово. Денят започна с дъжд, но усмивките в „Дома на хумора и сатирата“, компенсираха разочарованието от лошото време. Учениците научиха защо габровци режат опашките на котките, защо слагат на яйцето кранче, как посрещат неканени гости. В „града на децата“ рисуваха по стените, събираха разделно отпадъците, правиха цветна канализация. Берна пося цветя, които да донесе в училище. Но най-големите забавления бяха в лабиринта, дискотеката и, разбира се, пред огледалата със забавни физиономии.

  В планетариума всички се понесоха  на пътешествие в космоса всред различни небесни тела. Научиха още за звездите, съзвездията, кометите и др. Разгледаха моделите на Слънчевата система, направени от деца.

  Част от очарованието на Етнографския музей на открито „Етър“ беше изгубено заради продължаващия дъжд, но пък  участниците ги чакаше изненада - забавна игра „Ключовете на Радумко“. Разделени на отбори по четирима, те трябваше да търсят отговори на 9 въпроса, скрити на различни места в музея. Отборът на Андрей, Раед и Емилиян беше първи, но всички се справиха добре и получиха награди.  

  Безспорно прекрасен ден за любознателни деца, които искат да научават нови неща и които умеят да се забавляват!   

  Стефка Колева и Зорница Стоянова – ръководители на групите

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.