Четвъртък, 17 Март 2022 12:56

  ОУ „Васил Левски“, с. Борима, общ. Троян, обл. Ловеч участва в състезанието Spelling Bee Junior и Spelling Bee 2022

  Училището ни вече има трима участници в регионалния кръг на

  дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което ще се проведе на 26 март 2022 г. в ППМГ, ул. „Академик Урумов“ №1, гр. Ловеч и на 30 март онлайн за „Spelling bee junior”.

  Шанел Кехайова от 7-ми клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 25.02.22 г. в училището. Шанел спелува правилно думата immenseи победи Преслав Памуков от 5-ти клас, който остана втори. Филиз Чаушева от 4-ти клас стана победител в Spelling bee junior”.

  Всички участници получиха грамоти за участие и още дребни награди. Тримата шампиони: Шанел, Преслав и Филиз имат право да участват на регионалното състезание, а националният кръг на състезанието ще се проведе на 14 май 2022 в София. Пожелаваме на нашите ученици да стигнат и до национален кръг!

  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

  Всяка година организаторите предлагат на училищата да участват в допълнителни дейности и конкурси по значими теми като безопасността в интернет пространството, агресията в училище, взаимопомощта и др. Тази година участниците ще се включат в кампания под наслов Search BEEyond the bvious. Тя ще бъде насочена към развитие на критичното мислене на учениците, търсене и анализ на информация, създаване на позитивно и качествено дигитално съдържание, етично и безопасно общуване в онлайн среда. Кампанията се организира в партньорство с Коалиция за медийна грамотност.

  Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

  Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

   

  Марияна Станчева – преподавател по английски език

  © 2013 - 2024 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.