Неделя, 16 Юни 2013 09:02

  Силата на любовта

  автор: Сияна Кацарска, VІІ клас, 2013 г.
  Силата на любовта -
  Есе

   

  Силата на любовта ли? Любовта е нещо, което всеки трябва да изпита, защото е най-красивото и възвишено чувство. Любов, която ни кара да се чувстваме на седмото небе. Всеки миг от живота ни, прекаран с любимия човек, ни дава възможност да се чувстваме прекрасно. Когато го видим ни се иска да полетим от щастие. Тази любов дава смисъл на живота ни, защото самата мисъл, че там някъде  има човек, който ни обича, който би дал всичко за нас, ни кара да бъдем щастливи.

  Пример за една много силна любов е баладата „Неразделни“. Славейков показва колко силно могат да се обичат двама души, дори когато настъпи финалът на техния живот. „За сърцата, що се любят и смъртта не е раздяла“... Този цитат ни въвежда в силната връзка между тях, защото за любовта няма граница, език и цвят, равна е за всички в този свят, за теб, за мен, за тях.

  Животът  без любов не е живот, а просто съществуване. Любовта е силата, която движи нас - хората, която направлява живота ни, чувството, което ни подтиква да правим добро. Първата любов се появява още в детството, но тази любов не е като другите, тя е невинна и чиста, която остава спомен за цял живот. Кой не си спомня първото влюбване, първата целувка!?

  Тези неща са дълбоко съхранени в душата ни и не бихме могли да ги забравим.  Лично аз все още не съм изпитала истинската любов. Надявам се тя сама да дойде при мен, въпреки че ме плашат разочарованията, които всеки изпитва рано или късно. Плаши ме неизвестността, че не знам дали тя ще ме накара да бъда щастлива или тъжна, не знам дали ще правя всичко възможно човекът  до мен да е щастлив. Но едно знам - любовта е като приказка, но не винаги приказките имат щастлив край. Има и такива, които завършват с тъга и сълзи. Дали моята приказка ще бъде такава? Не искам тъжен край, не искам сълзи в очите, а искам човек, с когото да съм щастлива и любовта ни да е споделена. Любовта да е по-силна от нас, по-силна от смъртта, да е вечна!

  Прочетена 5255 пъти
  © 2013 - 2023 Основно училище "Васил Левски" - с. Борима. Всички права запазени.